Olemme iloisia asiakkaidemme onnistumisista
- FLT Ravintovalmentajat®

”Olen saanut ravintovalmennuksesta apua vireystilan kohenemiseen, nukkumiseen, matalaan verensokeriin, painon putoamiseen, aineenvaihdunnan vilkastumiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ennen kaikkea ja tärkeimpänä kaikista, olen saanut uskoa ja toivoa siihen, että toivun vielä työkuntoiseksi mm. sisäilmasairauden tuomista ongelmista huolimatta ja pääsen tavoittelemaan tulevaisuuden unelmia. 

 

Ravintovalmentajani tieto-taito terveysasioiden suhteen on laajasti hallussa. Hän hoitaa asiakkaitaan lempeällä ja jämäkällä otteella, ottaen jokaisen asiakkaan vastaan yksilönä. Hän perustelee asiat selkeästi, miksi asioita tehdään siten miten tehdään. Olen suositellut häntä monille ja tulen suosittelemaan vastaisuudessakin.”

Anne 36 v. työtön sisäilmasairas

Olen aina ollut kovasti kiinnostunut terveydestä ja ravinnosta ja kuvittelin syöneeni terveellisesti. Kroonisen sairauden lisäksi minulla oli kuitenkin mm. vatsavaivoja, ihottumia ja uupumusta. Kun aloitin ravintoterapiassa, perusteellinen selvitys ruokavaliostani ja laboratoriotutkimukset todensivat, että ”terveellinen ruokavalioni” ei ollut minulle yksilöllisesti sopiva. Lisäksi suolistoni oli huonossa kunnossa, jonka myötä kärsin mm. vitamiinien ja aminohappojen puutostiloista. Myös rasva- ja sokeriarvoni olivat turhan korkeat.
 
Ravintovalmennuksessa suolistoni kunnostettiin uudelleen, ruokavalioni korjattiin ja sain tarkat ohjeet laadukkaiden ravintolisien käyttöön, joita kehoni janosi. Ratkaisut sovitettiin jo
15-vuotiaana aloittamaani kasvisruokavalioon ja yliherkkyyksiini. Vaikka perussairauteni ei parane pelkästään ruokavaliolla, on vointini ja perusterveyteni kohentunut huimasti: jaksan ja voin paremmin, olen pystynyt vähentämään lääkkeitä, ihottumat ovat helpottaneet ja nykyiset laboratoriokokeiden tulokset lupaavat parempaa terveyttä tulevaisuudessakin. Ravintovalmentaja joka tekee kokonaisvaltaisesti kovasti työtä terveytesi eteen, täydellä sydämellään on todellinen aarre. Hyvä ravintovalmentaja myös ohjaa tarvittaessa muiden terveyden ammattilaisten hoitoon ja yhteistyöllä päästään taas paremmin eteenpäin.
 

Katja Kanelisto 47 v. terveystieteiden maisteri

”Olen sisäilmasairastunut ja sairastumisen myötä minulle on puhjennut astma ja kilpirauhasen vajaatoiminta. Sairauksien lisäksi olen ollut vuosia hyvin väsynyt. Minulla on ollut turvotusta ja kipuja erityisesti alaraajoissa, ongelmia aineenvaihdunnan ja ruuansulatuksen kanssa, niveloireita ja painonnousua. Hain vuosia apua oireisiini lääkäristä ja yritin saada turvotusta ja painoa kuriin mm. ruokavalioiden ja liikunnan avulla. Lääkärit kehottivat aina vaan lisäämään liikuntaa ja tarkkailemaan syömistäni, mutta liikuin jo niin paljon, ettei liikunnan lisääminen ja syömisen vähentäminen ollut yksinkertaisesti mahdollista. Viimeisenä oljenkortena lähdin etsimään apua funktionaalisen lääketieteen puolelta ja etsin ravintovalmentajaa, joka ymmärtäisi perussairauksieni päälle ja osaisi laatia minulle ruokavalion, joka tukisi terveyttäni ja auttaisi jaksamaan.
 
Otin uuden ruokavalion käyttöön heinäkuussa 2017. Jo ensimmäisen viikon aikana huomasin, että oloni alkoi kohentua ja alaraajojen turvotus vähentyi. Muutamassa kuukaudessa painoni tippui 8 kiloa, vaikka liikuin vähemmän ja söin enemmän kuin aiemmin. Närästys ja vatsavaivat, joiden takia olin ollut mm. sairaalassa poistuivat täysin. Kilpirauhaslääkitystäni ei saatu ennen ruokavaliota kuriin, vaan arvot huitelivat vähän väliä missä sattui. Ruokavalion myötä lääkitystä pystyttiin jatkuvan nostamisen sijaan laskemaan. Suurin muutos on kuitenkin tapahtunut jaksamisessani. Olin ollut niin pitkään sairas ja huonovointinen, että väsymyksestä oli tullut osa elämää. Uuden ruokavalion aloittamisen jälkeen olen taas jaksanut tehdä muutakin kuin käydä töissä. Olen aloittanut uusia harrastuksia ja jaksanut olla sosiaalinen. Vuorokauteen on tullut vaikka kuinka monta aktiivista tuntia lisää ja tuntuu, kuin eläisin uutta nuoruutta ;)”

Nainen 37 v.

”Lääkäri kertoi, että minut on otettu pois suolileikkausjonosta toiveestani. Kävimme läpi labra-arvojani ja erityisesti Calpro-arvoni, minkä jälkeen kysyi, että miten olen tämän tehnyt. Ylpeänä sain kertoa että ruokavaliolla.

Iso iso iso kiitos sinulle avustasi ja tuestasi, olet ollut korvaamaton ja koen, että olen oppinut huolehtimaan terveydestäni ihan uudella tavalla.”

Emilia 27 v.

”Varasin ajan FLT Ravintovalmentajalle, koska lihoin omasta mielestäni hallitsemattomasti. Anamneesin läpikäynti ensimmäisellä tapaamisella oli perusteellinen. Hoidon suunnittelussa ja toteutuksen yhteydessä hyödynnettiin monipuolisesti työterveyshuollon puitteissa tehtyjä laboratoriokokeita. Lisäksi otettiin joitakin laboratoriokokeita työterveyshuollon piirissä ravintovalmentajan toiveesta. Sain hyviä ravitsemusneuvoja resepteineen suullisesti ja kirjallisesti. Tapaamisten jälkeen sain perusteellisen yhteenvedon tapaamisen sisällöstä ja ohjeista sähköpostiini. Olin tehnyt oikean valinnan valitessani FLT Ravintovalmentajan vastaanoton. Ruokavalioni on muuttunut ja vointini on parantunut huomattavasti. Oloni on pirteämpi ja temperamenttisempi. Elämäntapamuutoksen jälkeen painoni on myös pudonnut kuin huomaamatta. Olen jo suositellut vastaanottoa muutamille henkilöille. Odottamattomana yllätyksenä tuli joitakin työkaluja oman ammatin pariin toteutettavaksi vastaanottotyössäni.”

Nainen 53 v. suuhygienisti

”Olen Elli Romunen kahden aikuisen lapsen äiti sekä kahden lapsenlapsen mummi.
 
Terveys on nyt hyvä, jota se ei ollut muutama vuosi sitten. Sain nimittäin suolistovaivat riesakseni. Huomasin yllättäen, että suolisto alkoi voida huonosti ja ripuli ja uupumus oli jatkuva olotila. Kun tilanne meni tarpeeksi huonoksi, lähdin etsimään apua vaivoihini.  Ensin yksityislääkäriin: tehtiin suolistotesti, ulostenäytteet ja verikokeet. Tulosten tultua, selvisi paljon asioita, mikä on pielessä ja miten minua pitäisi ruveta hoitamaan. Ruokavalio-ohjelma piti ottaa käyttöön, johon tarvitsin parempaa ohjausta ja neuvontaa. Tässä yhteydessä hakeuduin FLT Ravintovalmentajan vastaanotolle. Ravintovalmentaja laati ensimmäisellä kerralla minun aikajanan ja matriksin. Näiden perusteella hän laati minulle ruoka- ja ravintolisäohjelman. Pikkuhiljaa oloni alkoi kohentua ja olenkin tosi kiitollinen, että päädyin vahvan osaajan hoitoon.
 
Oma tietonikin on kohentunut aika lailla. Sittemmin olen mieheni kassa osallistunut TT1- ja TT2- verkkokursseille ja odotamme innolla seuraavia kursseja. Kursseilta olemme saaneet valtavasti uutta tietoa.
 
Tämä on ollut minun juttuni ja toivon monen muunkin löytävän tämän hoitomuodon. Uskon, että näin saadaan tuloksia aikaan, koska hoito on kokonaisvaltaista. Tätä matkaa on ollut turvallista tehdä, kun on ollut ammattilainen tukena, KIITOS.”

Elli Romunen 70 v. eläkeläinen

”Tulin juuri ulkoa lumitöistä. Eilinen, tämän talven runsain lumimyrsky oli tuiskuttanut pihallemme noin 15 cm uutta lunta. Urakka vei 1,5 tuntia, mutta oli mukava työskennellä kun henki kulki ja jaksoi hyvin. Hiki kyllä tuli. Vielä vuosi sitten näin raskaaseen toimeen ryhtyminen olisi jopa arveluttanut.
 
Olen koko ikäni ollut kiinnostunut terveyteen liittyvistä kysymyksistä. Vähän yli kolmekymppisenä, lopetettuani tupakanpolton, aloin aktiivisesti kuntoilemaan. Hölkkäsin ja suunnistin. Takanani on 14 kokomaratonia ja lukuisia lyhyempiä hölkkä- ja suunnistustapahtumia. Täytettyäni 50 kuntoiluinto kuitenkin hiipui selkeästi. Omasta terveydestäni huolestuin vakavammin kuusi vuotta sitten isoveljeni kuoltua sydäninfarktiin vain 60-vuotiaana.
 
FLT-ravintovalmennuksesta kiinnostuin Paula Heinosen TT-lähikursseilla. Kurssien lomassa varasin ajan FLT Ravintovalmentajalle alkukeväällä 2017. Laboratoriokokeissa hiljaiseen tulehdukseen viittaavat arvot ja kolesteroli olivat jonkin verran koholla, verenpaine myös lievästi koholla, lääkitys siihen kuitenkin melko kevyt. Erilaisia ’pieniä’  oireita olikin runsaasti: käsiä ja sormenpäitä vaivasi kuiva ihottuma ja ihon halkeilu. Tämä haittasi etenkin kalevalaista jäsenkorjaustyötä. Nivelkivut ja jäykkyys raskaiden hoitopäivien jälkeen. Lisäksi epämääräiset vatsavaivat, jopa lievät paksunsuolen tulehdukseen viittavat oireet sekä silmien ja nenän limakalvojen kuvuminen, ajoittainen päänsärky ja unettomuus.
 
FLT Ravintovalmentajalta sain perusteellisen haastattelun jälkeen monipuoliset ravintolisäohjeet sekä suositukset ruokavalion ja ruokarytmin korjaamiseksi. Muutaman kuukauden kuluessa ihottuma käsistä ja sormista alkoi hävitä. Lisäksi vatsa rauhoittui, mielikin koheni ja tasapainottui ja myös päänsäryt hävisivät. Kävin uudelleen laboratoriossa: hiljaisen tulehduksen markkerit olivat normalisoituneet. Myös hoitotyöhöni olen saanut FLT-ravintovalmennuksesta arvokasta lisätietoa. Useilla asiakkaillani on ollut suolistovaivoja. Nämä tuntuvat olevan monesti yhteydessä kehon kiputiloihin – nivelsärkyihin ja lihaskalvojen kireyteen ja kipuihin. Olen joillekin asiakkaille näissä oireissa suositellut FLT Ravintovalmentajan puoleen kääntymistä.
 
Itse olen nyt paljon paremmassa olotilassa ja kunnossa kuin vuosi taaksepäin. Muutos ei tapahdu tietenkään hetkessä, enkä minä ainakaan onnistunut ravintovalmentajan kaikkia ohjeita heti toteuttamaan. Askel askeleelta kuitenkin uudet ravintotottumukset vakiintuvat. Tästä on hyvä jatkaa.”

Ilpo Kankkunen, 61 v. kalevalainen jäsenkorjaaja, Lauttasaari, HELSINKI

”Ravintovalmennuksen avulla päästiin eroon kortisonivoiteesta, jota olimme käyttäneet atooppisen ihon hoitoon jo vuosia. Kortisonivoiteen lisäksi jäivät pois antibiootit, joita tarvitsimme tulehtuneen ihon hoitoon 2-3 kertaa vuodessa.”
 

Äiti ja tyttö 9 v.

”Olin koko ikäni kärsinyt vatsa- ja suolistovaivoista. Viime vuosina oireeni olivat vain pahentuneet; ummetus ja ripuli vaihtelivat, turvotus ja ilmavaivat olivat päivittäinen riesa. Olin jo epätoivoinen yrittäessäni löytää ruokavaliosta syyllistä jatkuviin vaivoihin. Lopulta minusta tuntui siltä, että mitä tahansa söin, oireita tuli. Lääkäri oli diagnosoinut oireeni ns. toiminnallisiksi, ärtyvän suolen oireiksi ja tarjonnut ratkaisuksi siirtymistä FODMAP-ruokavalioon, jossa vältetään tiettyjä hiilihydraatteja sisältäviä ruoka-aineita. Huomasin kyllä, että ruokavalio toi helpotusta jonkin verran, mutta koin ruokavalion liian rajoittavana enkä ollut varma, riittääkö motivaationi sen noudattamiseen pitkällä tähtäimellä. Päänvaivaa aiheutti myös ruokavalion monipuolinen koostaminen. Tuttavani hyvän kokemuksen rohkaisemana lähdin vielä hakemaan apua
FLT Ravintovalmentajalta®. Suoliston bakteerikannan tasapainottamisen ja tulehdusta vähentävän ruokavalion sekä stressin vähentämisen avulla oireeni alkoivat helpottaa niin että kykenin purkamaan ruokavalion eliminaatiot. Paluuta entiseen ei enää ole, kun vuosien vatsavaivat ovat loppuneet. Uskomatonta. Valmennuksen avulla en päässyt vain oireistani vaan sain myös terveellisemmät elämäntavat ja oivalsin mielen yhteyden suolistooni.”
 

Eläkeläisnainen

”Hakeuduin FLT-Ravintovalmentajan luo ummetuksen ja ihottuman vuoksi. Olin jo pari vuotta käyttänyt erilaisia voiteita ja ravannut lääkäriltä toiselle vain saadakseni niitä lisää ja halusin kokeilla jotain erilaista. Aluksi ihottumaa oli vain kasvoissa, mutta vähitellen se levisi koko vartalolle ja halusin selvittää mistä koko ihottumassa oli oikein kyse. Ravintovalmentajan kanssa aloimme heti pohtia ruokavalion merkitystä vaivaani. Sain myös ohjeita siitä, miten hoitaa ulkoisesti ihoani luonnonmukaisemmin. Viikossa kutina ihollani loppui ja vähitellen läiskäinen ihottumani alkoi parantua. Kolmessa kuukaudessa ihottuma hävisi kokonaan. Suolistonikin on nyt paljon paremmassa kunnossa ja toimii säännöllisesti. Hoidon sivussa painoni on pudonnut muutaman kilon ja olen tyytyväinen vaikka se ei ollutkaan syyni hakeutua hoitoon.”

Nainen 29 v.

”Hakeuduin FLT ravintovalmentajalle, kun olen kärsinyt koko ikäni migreenikohtauksista. Kohtauksia ei ole voinut aina ennakoida ja etenkin kuukautisten, matalapaineen, valvomisen ja alkoholin käytön jälkeen sain voimakkaita migreenikohtauksia, jotka saivat oksentamaan. Sain ravintovalmentajalta ohjeet ruokavaliosta, jolla pidän verensokerini tasaisena ja opin myös välttämään tiettyjä ruoka-aineita, jotka olivat aiheuttaneet kohtauksia, mutta en vain sitä aiemmin tiennyt. Myös hivenaine- ja vitamiinipuutosten korjaaminen auttoi tilanteeseen. Nyt voin elää kivuttomampaa elämää ilman kovia migreenikohtauksia, jotka veivät koko päiväksi sängyn pohjalle.”

 

Nainen 40 v.

”Olen hieman yli 40-vuotias nainen ja perheenäiti. Sain muutama vuosi sitten pitkään kestäneen stressaavan elämäntilanteen jälkeen puhjenneen pahan ruusufinnitaudin ja couperosan kasvoihini. Minulla oli myös vatsavaivoja. Koska imetin lastani, en halunnut aloittaa rankkoja antibioottikuureja tilanteeseeni, vaan aloin etsiä vaivaan apua ravinnon kautta. Kokeilin ensin karppausta ja aluksi se tuntui auttavankin. Muutaman kuukauden jälkeen ihotulehdukseni kuitenkin jälleen paheni. Kävin myös gastroenterologi-lääkärin vastaanotolla, joka totesi vatsaoireideni olevan toiminnallisia, ja minun pitäisi itse löytää ne ruoat ruokavaliooni, jotka tuntuvat minulle sopivan. Se ei kuitenkaan ollut helppoa. Lopulta hakeuduin funktionaalisen lääketieteen periaattein toimivan lääkärin ja FLT Ravintovalmentajan vastaanotolle. Siellä todettiin muun muassa, ettei lehmänmaito sovi minulle. Tämä ei ollut koskaan näkynyt missään testeissä. Olin koko ikäni kärsinyt myös ajoittain kipeistä rakkuloista suussani ja kieleeni tuli aina silloin tällöin alueita, joista nukka katosi. Olin mielestäni syönyt aina terveellisesti, mutta jotenkin joskus ajattelin, että mitähän teen väärin. Sain FLT Ravintovalmentajalta hyviä ohjeita ja tein hänen suosittelemiaan muutoksia ruokavaliooni. Ravintovalmennuksen jälkeen osaan nyt tehdä parempia valintoja ruokakaupoissa ja muistaa aina kääntää paketit ja lukea niiden sisältämät ainesosat. Opin kuuntelemaan paremmin itseäni ja pikkuhiljaa useita vuosia pahasti tulehtuneessa tilassa oleva ihoni on parantunut eikä suuoireita tai vatsavaivoja enää ilmene. Tämä on minulle suuri ihme ja iloitsen siitä, että voin mennä ihmisten ilmoille omana itsenäni ilman paksuja peitevoidekerroksia!”
 

Nainen 41 v.

”Sairaskertomukseni on pitkä. Vuosien varrella tuli koko ajan lisää diagnosoituja sairauksia kuten migreeni, polymyalgia, ic-sairaus ja kolmoishermosärky. Käytyäni Paulan luennolla hän ohjasi minut FLT Ravintovalmentajalle. He osasivat vihdoin epäillä jotain ja verikokeiden jälkeen löytyi lisämunuaisten vajaatoiminta. Sain ravintolisä- ja ruokavalio-ohjeet ja minut ohjattiin FLT Lääkärille. Lisäksi tarvittiin hormonikorvaushoitona hydrokortisonia, koska olin jo niin huonossa kunnossa. Ilman näitä ihmisiä tuskin olisi koskaan osattu epäillä jotain tuollaista.

Hoito jatkuu edelleen 3 kuukauden jälkeen, mutta nyt näen valoa tunnelinpäässä 🙂 Niin sanotusti pohjalta ollaan aloitettu.”

Piia Leikkainen 43 v. postinjakaja/muusikko