Ravintovalmennus

Millainen olo sinulla on? Onko sinulla energiaa? Nukutko hyvin? Vaivaako sinua suolisto tai kärsitkö kilpirauhasen vajaatoiminnasta, astmasta, ärtyneen suolen oireyhtymästä tai väsymyksestä? Tai onko kenties lapsellasi todettu ADHD, astma tai keliakia? Tarvitsetko apua sokeriaineenvaihdunnan ongelmiin, atopiaan, mielialasi parantamiseen tai unesi laatuun? Haluatko yksinkertaisesti voida paremmin?

FLT Ravintovalmentajat® ovat ravitsemuksen ja terveyden ammattilaisia, jotka tarjoavat henkilökohtaista valmennusta juuri Sinun tarpeisiisi. Olipa kyseessä halusi saada apua kroonisiin vaivoihin tai parantaa elämäntapojasi, me olemme Sinua varten.

Haluamme kuulla tarinasi. Kun tiedämme kuka olet, osaamme auttaa sinua eteenpäin. Ravintovalmennuksessa kartoitamme muun muassa ruoansulatuksen ja suoliston tilannetta, vastustuskykyä, kehon tulehdustilaa, maksan toimintaa, hormonitasapainoa sekä stressitasoa. Elämäntapasi, elinympäristösi, oireesi, historiasi sekä laboratoriokokeesi kertovat paljon tilanteestasi. Autamme sinua näkemään terveytesi kokonaisuutena.

Ravintovalmennus ei ole kuntokuuri tai dieetti. Kyseessä on kokonaisvaltainen ja henkilökohtainen ohjelma, jonka tavoite on palauttaa terveytesi. Varaa aika henkilökohtaiseen valmennukseen tästä.

”Ravintovalmentajani tieto-taito terveysasioiden suhteen on laajasti hallussa. Hän hoitaa asiakkaitaan lempeällä ja jämäkällä otteella, ottaen jokaisen asiakkaan vastaan yksilönä.”
- Anne 36 v.

Yllä oleva kuva esittää matriksia, jonka avulla ravintovalmentajasi kartoittaa tilannettasi. Sen lisäksi hän laatii sinusta kattavan aikajanan syntymästä tähän päivään saakka. Matriksin avulla voidaan tarkastella kaikkia elimistön toimintoja, oireita ja riskitekijöitä. Se kertoo meille miksi sairastuit ja mitä elimistön järjestelmiä on ensisijaisesti hyvä tukea ja hoitaa.

"Uuden ruokavalion aloittamisen jälkeen olen taas jaksanut tehdä muutakin kuin käydä töissä. Olen aloittanut uusia harrastuksia ja jaksanut olla sosiaalinen."
- Nainen 37 v.

Ennen ravintovalmennusta saat täytettäväksesi perusteellisen esitietolomakkeen sekä oirekyselyn. Ravintovalmentajasi on myös kiinnostunut aiemmista laboratoriokokeistasi, joten ne kannattaa ottaa mukaan.

Ensimmäisellä tapaamisella aikaa kuluu tavallisesti 1,5-2 tuntia. Esitietolomakkeiden pohjalta käymme läpi historiasi ja muodostamme aikajanan sekä matriksin, joiden avulla ymmärrämme paremmin nykyistä olotilaasi ja siihen johtaneita syitä. Näiden perusteella laadimme kokonaisvaltaisen ja yksilöllisen hoito-ohjelman, joka huomioi ravitsemuksen ohella elämäntapasi sekä elämäntilanteesi. Sovimme lisäksi yhdessä tavoitteet ja suunnitelman niihin pääsemiseksi. Käynnistä saat kirjalliset henkilökohtaiset ohjeet.

”Ravintovalmennuksen avulla päästiin eroon kortisonivoiteesta, jota olimme käyttäneet atooppisen ihon hoitoon jo vuosia. Kortisonivoiteen lisäksi jäivät pois antibiootit, joita tarvitsimme tulehtuneen ihon hoitoon 2-3 kertaa vuodessa.”
- Äiti ja tyttö 9 v.

Ravintovalmennuksessa saat vinkkejä ruokavalioon, ravintolisien käyttöön, nukkumiseen, liikkumiseen ja stressin hallintaan. Tarvittaessa suosittelemme myös perinteisiä laboratoriokokeita tai funktionaalisen lääketieteen testejä. Autamme kokeiden tulkinnassa ja hoito-ohjelman laatimisessa. Funktionaalisen lääketieteen testejä voi tilata kauttamme.

On erittäin suositeltavaa, että varaat seurantakäynnin jo ensimmäisen käynnin yhteydessä. Pitkään jatkuneiden ongelmien kohdalla on tärkeää edetä yhdessä askel askeleelta kohti parempaa vointia pysyvien muutosten aikaansaamiseksi.

Seurantakäynnit ovat kestoltaan noin tunnin mittaisia. Vastaanotolla käydään läpi tapahtuneet muutokset sekä pureudutaan niihin ongelmiin, joita vielä on jäljellä. Harva pystyy tekemään kaikkia muutoksia kerralla niin että ne jäävät pysyviksi ja siksi tapaamiset ovat aiheellisia. Seurantakäynniltä saat mukaasi kirjalliset henkilökohtaiset ohjeet. Seurantakäyntien määrä on yksilöllinen. Tervetuloa ravintovalmennukseen!

"Nyt voin elää kivuttomampaa elämää ilman kovia migreenikohtauksia, jotka veivät koko päiväksi sängyn pohjalle.”

- Nainen 40 v.