Katja Kanelisto 47 v. terveystieteiden maisteri

Olen aina ollut kovasti kiinnostunut terveydestä ja ravinnosta ja kuvittelin syöneeni terveellisesti. Kroonisen sairauden lisäksi minulla oli kuitenkin mm. vatsavaivoja, ihottumia ja uupumusta. Kun aloitin ravintoterapiassa, perusteellinen selvitys ruokavaliostani ja laboratoriotutkimukset todensivat, että ”terveellinen ruokavalioni” ei ollut minulle yksilöllisesti sopiva. Lisäksi suolistoni oli huonossa kunnossa, jonka myötä kärsin mm. vitamiinien ja aminohappojen puutostiloista. Myös rasva- ja sokeriarvoni olivat turhan korkeat.
 
Ravintovalmennuksessa suolistoni kunnostettiin uudelleen, ruokavalioni korjattiin ja sain tarkat ohjeet laadukkaiden ravintolisien käyttöön, joita kehoni janosi. Ratkaisut sovitettiin jo
15-vuotiaana aloittamaani kasvisruokavalioon ja yliherkkyyksiini. Vaikka perussairauteni ei parane pelkästään ruokavaliolla, on vointini ja perusterveyteni kohentunut huimasti: jaksan ja voin paremmin, olen pystynyt vähentämään lääkkeitä, ihottumat ovat helpottaneet ja nykyiset laboratoriokokeiden tulokset lupaavat parempaa terveyttä tulevaisuudessakin. Ravintovalmentaja joka tekee kokonaisvaltaisesti kovasti työtä terveytesi eteen, täydellä sydämellään on todellinen aarre. Hyvä ravintovalmentaja myös ohjaa tarvittaessa muiden terveyden ammattilaisten hoitoon ja yhteistyöllä päästään taas paremmin eteenpäin.